Evenementen

Plukdag in de boomgaard

september/oktober

Sinds 2 jaar is het dagje appels plukken in de boomgaard in de Dreef ook een vast kalenderpuntje geworden van ons werkjaar. Wanneer de appels rijp zijn, ongeveer rond eind september, organiseren we een plukdag. We maken er dan een gezellige dag van met natuurlijk ook iets lekkers als tussendoortje. De vele kilo’s appels die we op deze dag hebben geoogst, brengen we dan naar de persmachine in Sint-Truiden om deze daarna als appelsap in Leut te kunnen verkopen. Verse en gezonde appelsap uit Leut, beter dan dit kan het niet!

P.S.: Had je graag nog wat extra appelsap gekocht? Vraag er zeker even naar bij de leiding, want de kans is groot dat er nog wat voorraad is.

Jong Leut beweegt voor de Warmste Week

november

In 2022 kriebelde het idee om ook eens een evenement te organiseren voor een goed doel. Op korte tijd organiseerden we “Jong Leut beweegt voor de Warmste Week” waarbij alle winst integraal naar de Warmste Week ging. Op die manier konden we op een leuke manier ons steentje bijdragen aan een wereld zonder kansarmoede.

We organiseerden een “6-uren loop” waarbij er in teams gedurende 6 uur zoveel mogelijk rondjes gelopen of gewandeld moesten worden. Hiernaast zorgden we voor heel wat warmte en sfeer in ons “Warmste Week-dorpje” waar je kon genieten van warme chocolademelk, glühwein, hotdogs en nog veel meer.

Dankzij de vele positieve reacties en het enthousiasme van de leidingsploeg zelf is dit evenement ook een vast kalenderpuntje van ons werkjaar geworden.

Hou zeker onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van een nieuwe editie!

Wafel- en Wijnverkoop

december

Ons meest traditionele jaarlijkse evenement is ongetwijfeld onze wafel- en wijnverkoop. Verkleed als kerstfiguren, met lampjes en kerstmuziek trekken we enkele dagen voor de start van de kerstvakantie door de straten van Leut en Meeswijk. Met de feestdagen in het vooruitzicht komen we graag huis aan huis langs met onze heerlijke chocolade- en vanillewafels en rode en witte wijn. Ideaal om hier je kerstvakantie mee in te zetten. Niets zo leuk als elkaar ‘Fijne feestdagen’ toe te wensen!

Kerstfeestje 

kerstvakantie

Een jaarlijkse traditie is ons heus Kerstfeestje in de Kerstvakantie. Samen met alle leden spelen we een groot spel in Leut. Maar uiteraard heeft iedereen wel een beetje koud en honger na 2u buiten te ravotten. Met iedereen eten we dan ook een lekkere wafel en drinken we een welgekomen warme choco in de Parochiezaal. Om de avond af te sluiten gaan we ook nog naar de kerk voor een gezellige bezinning, waar ook de ouders meer dan welkom zijn. 

Evenement J-KAJ+

voorjaar

Sinds 2020 bestaat er een extra afdeling, namelijk de J-KAJ+. In deze afdeling kunnen de leden genieten van nog een extra jaartje als lid, maar worden ze ook al voorbereid om in de leiding te kunnen stappen. Om alvast wat te kunnen proeven van het ‘leiding zijn’ organiseert deze groep elk jaar een klein evenementje onder begeleiding en in samenwerking met hun leiding. Dit evenementje kan variëren naargelang de interesses van de groep. Zo organiseerden de vorige generaties J-KAJ+ met succes al een ’24 uur pannenkoekenbak’, een ‘Croque café’ of een 'Winterbar'. Elk jaar zorgt deze groep dus weer voor een nieuwe verrassing!

Benieuwd naar het evenementje van dit jaar? Hou dan zeker onze sociale media in de gaten!

Feestweekend "Leut Feest!"

april/mei

De naam zegt het zelf al, maar dit weekend is 1 groot feest! Van vrijdagavond tot en met zondag organiseren we voor jullie de tofste en origineelste activiteiten! Zo begonnen we dit weekend al met een zeer succesvolle ‘After Work Party’, op zaterdag kon je in team strijden in ons grote ‘Kubbtoernooi’ en genieten van een drankje en een hapje in ons ‘Jong Leut café’ en op zondag organiseerden we de ‘Highland Games’ waarbij de straten van Leut hebben gestreden voor de felbegeerde beker. Natuurlijk denken we als jeugdbeweging ook aan de kinderen en zo organiseerden we voor hen al een leuke ‘Kidsfuif’ of een spannende ‘Museumroof’. Het is altijd heel mooi om te zien hoe dit feestweekend de mensen van Leut en omstreken kan samenbrengen op een prachtige locatie, aan het Kasteel Vilain XIIII of in onze mooie boomgaard!

Wat we de komende jaren zullen organiseren weten we nog niet exact, maar de leidingsploeg heeft er alvast weer ontzettend veel zin in om jullie een onvergetelijk weekend te laten beleven!

Leut Swingt

juli

Ons jaarlijks zomerevenement ‘Leut Swingt’ aan de start van de grote vakantie kent ook al voor heel wat jaren een groot succes! Begin juli maken we er met iedereen een zomers feestje van onder de kerktoren in Leut. Muziek wordt op deze avond verzorgd door een liveband die steeds ons publiek zeer goed kan animeren. Heerlijke ‘stekskes’, frisse pintjes en buitengewone cocktails mogen op deze avond zeker niet ontbreken. Ook voorzien we telkens leuke kinderanimatie zoals een groot springkasteel.

Kom samen met ons de zomer inzetten! Sfeer gegarandeerd!