30 Jaar Jong Leut

Liefste leden en ouders,
Beste oud-leiding, Leutenaren, bevriende jeugdbewegingen,…
Beste iedereen!

Jong Leut viert dit jaar zijn 30 jarig bestaan!
Natuurlijk is dat iets dat we niet zomaar kunnen laten passeren en graag een heel weekend met jullie willen vieren! Neem dus snel maar de agenda en noteer alvast 17 – 18 – 19 mei met stip!
Voor onze locatie keren we terug naar één van de mooiste plaatsjes van Leut en tegelijk ook de plaats waar Jong Leut 30 jaar geleden is ontstaan, namelijk het Kasteel Vilain XIIII.

De komende weken maken wij onze verschillende activiteiten bekend, dus hou zeker onze Facebookpagina en ons Instagramprofiel in het oog of klik op deze link en zet je op "Gaat":

https://www.facebook.com/events/375380116382150/

Het belooft een weekend te worden om van te dromen en wij willen dat jij erbij bent!!
Samen gaan wij er een onvergetelijk evenement van maken, eentje waar we binnen 30 jaar nog over zullen napraten!

Tot dan!
#jongleutdroomt #30jaarJongLeut

Het Ridderlijk Kubbtornooi

Leut – Heb jij er altijd al van gedroomd om een echte kampioen te Iedereen, jong en oud, is welkom om deel te nemen aan dit leuke worden in het kubben? Dan is dit jouw kans, want op zaterdag 18 evenement. Is kubb toch niets voor jou, twijfel dat niet om gewoon  gezellig een kijkje te komen nemen en te genieten van de andere zaken die wij aanbieden. We hopen jullie dan ook allemaal te mogen
We horen sommigen onder jullie al denken ‘Kubben, wat is dat voor verwelkomen om 14u en zo dag 2 van ons weekend in te zetten. iets?’. Niet getreurd, we zullen het jullie kort uitleggen. Het uiteindelijke
doel van het spel is om de Koning (grote toren op de foto) om te gooien. Maar daarvoor moeten jullie eerst de 5 wachters van de tegenstander omgooien. Je ziet, helemaal niet moeilijk en bovendien ook nog heel erg leuk!
Nu jullie helemaal mee zijn met het spel kan niets je nog tegenhouden om je te komen uitleven op onze koningsvelden. Misschien mogen jullie je zaterdagmiddag wel uitroepen tot beste kubb team van Leut en omstreken. Beginnen doen we omstreeks 14u, dus zorg dat je best een twintigtal minuten op voorhand aanwezig bent. Jullie kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar info@jongleut.be met vermelding van jullie groepsnaam en alle teamleden. De inschrijvingen lopen tot en met zondagavond 12 mei. De groepen mogen bestaan uit minimum 4 personen en maximum 6 en per groep vragen wij een kleine bijdrage van 15 euro (inclusief één drankbon per persoon). Deze inschrijving wordt ter plekke betaald bij aanmelding voor het tornooi. We hopen jullie dan ook allemaal te mogen
We horen sommigen onder jullie al denken ‘Kubben, wat is dat voor verwelkomen om 14u en zo dag 2 van ons weekend in te zetten.

Highland Games

Ons tweede evenement dat wij aankondigen is een echte Schotse stratencompetitie! Op zondag 19 mei nemen alle straten van Leut en Meeswijk het tegen elkaar op in de beruchte Highland Games. Kracht, intelligentie en doorzettingsvermogen, het zal allemaal op de proef worden gesteld. Elke straat heeft binnen de leiding kapiteins ( zie verder). Zij zullen binnenkort aan je deur verschijnen en vragen of je deel wilt uitmaken van hun team, dus zeker niet aarzelen. Is dit toch niet iets voor jou? Kom dan gerust een kijkje nemen en supporteren voor jouw straatgenoten! Samen maken we er één groot volksfeest van!!

Start wordt gegeven om 12u. Eindigen doen we rond 18u met een knetterend kampvuur! 

Tot dan!

After Work Party

Met trots kondigen we ons eerste evenement van "30 jaar Jong Leut" aan. Heb je op vrijdag 17 mei na het werk nood aan een leuke babbel met vrienden en een lekkere cocktail of pint? Dan is de After Work Party van Jong Leut de place to be. Samen met DJ Maarten en Krizz zetten we de avond al dansend in. 

Jullie moeten zelfs niet koken, want ook dat hebben wij voor jullie voorzien! Wat het gaat zijn, houden we nog even voor onszelf. Maar we verzekeren jullie alvast, smaken zal het zeker doen! 

Voila, jullie hebben geen excuses meer om dit feestje te missen. Bestel dus snel je tickets via info@jongleut.be of via de leiding. In voorverkoop betaal je 8 euro voor een ticket, aan de kassa 10 euro. Zeker niet aarzelen en snel bestellen!

 

Hopelijk zien we jullie massaal op vrijdag 17 mei

 

Ps: Surf zeker even naar onze Facebookpagina en bekijk zeker ons reclamespotje

In 1989 ontstaan aan het Koetshuis! In 2019 keren we terug naar het mooiste plekje van Leut! Kasteel Vilain XIIII wordt op 17-18-19 mei de place to be voor 30 jaar Jong Leut! #jongleutdroomt