VEILIG OP KAMP IN CORONATIJDEN

 

Update Corona-maatregelen - 14 juli 2021

Beste ouders,

 

Helaas, corona is nog niet voorbij. Terwijl steeds meer mensen gevaccineerd worden, blijven er ook deze zomer nog coronabesmettingen voorkomen. Alert zijn is dus de boodschap en ook als jeugdbeweging blijven we de voorgeschreven maatregelen goed opvolgen. We sommen graag de voornaamste regels nog eens op, maar nodigen jullie ook uit ons te contacteren bij eventuele vragen of ongerustheden.

Op deze manier kunnen we #veiligopkamp in coronatijden:

Vóór het kamp

Een coronatest afleggen vóór het kamp is (tot op heden) niet verplicht. Vanuit Jong Leut gaan wij bijgevolg geen pre-testing voor alle leden organiseren. Maar (en hier leggen we graag de nadruk op) we rekenen wel op ieders verantwoordelijkheid. U kan er immers mee voor zorgen dat we zonder besmettingen op kamp trekken en met de hele groep ons kamp ook volledig kunnen beleven! Daarom vragen wij u als ouder om:

  • de huidige coronamaatregelen rond testing en quarantaine steeds nauwgezet op te volgen.
  • je zoon/dochter niet mee op kamp te sturen met ziektesymptomen (min. 3 dagen symptoomvrij).
  • de afname van een zelftest te overwegen één dag voor het kamp (en ons te verwittigen bij een positief resultaat). Met een zelftest bouw je een extra stukje veiligheid in, zowel voor jezelf als voor anderen. (Jong Leut heeft nog een aantal zelftesten in voorraad. Vraag er gerust naar!)

! Bij ziektesymptomen is een zelftest echter niet voldoende, contacteer in dat geval steeds je huisarts!

! In het bijzonder wanneer je zoon/dochter voor het kamp reeds op reis ging of deelnam aan andere jeugdactiviteiten vragen we extra voorzichtigheid!!!

 

Tijdens het kamp

We mogen dit jaar gelukkig terug in een grotere contactbubbel op kamp. Het dragen van een mondmasker en afstand nemen van elkaar zal op kamp dus niet meer nodig zijn. Wel blijven we zeer sterk inzetten op (hand)hygiëne en mijden we contact met de buitenwereld. Er wordt ook een contactlogboek bijgehouden.

Wanneer we toch een (mogelijke) besmetting op kamp hebben, volgen we steeds de richtlijnen en ‘noodprocedures’ op zoals die voorgeschreven werden voor jeugdactiviteiten (alle details vind je op www.ambrassade.be). Kinderen die (meerdere) symptomen vertonen moeten het kamp (tijdelijk) verlaten en thuis zo spoedig mogelijk een PCR-test laten afnemen. We vragen u dan ook als ouder steeds beschikbaar te zijn om uw zoon/dochter vroegtijdig op te halen. Pas bij een positief testresultaat worden de gevolgen voor de andere leden van de groep bekeken en bij uitbreiding die voor het hele kamp. Uiteraard wordt u als ouder steeds zo snel mogelijk op de hoogte gebracht bij eventuele problemen.

 

Na het kamp

Ook na het kamp vragen we u om aandachtig te blijven voor eventuele symptomen die uw kind zou kunnen ontwikkelen. Indien de arts een Covid19-besmetting vaststelt binnen de 2 dagen na het einde van het kamp, vragen we om ons zo snel mogelijk te contacteren. Onderstaande gegevens mogen ook steeds doorgegeven worden wanneer de arts/contactopvolging hiernaar zou vragen.

 

Wij danken jullie voor jullie medewerking en tellen mee af naar een spetterend kamp!

 

Groetjes,
leiding en begeleiding

JONG LEUT

 

Corona-coördinator op kamp: Thomas Vanderputte (begeleiding Jong Leut), +324 98 780873